Monday, January 9, 2012

I koolipäev

Ärkasin 7.20 ning asusin end kooliks valmis sättima. Seejärel sõin hommikust, ühe sõõriku ning jõin mahla ja kohvi. Asusime siis teele. Unustasin kella vaadata kui palju kulub aega kooli jõudmiseks, aga arvan et umbes 15-20 minutit.
Jõudsime kooli, rääkisime veidi Jaime ja direktoriga ning seejärel läksime tundi. Esimese tunni veetsime lihtsalt klassis istudes, kuna õpetajat polnud. Teise ja kolmanda tunni ajal olime raamatukogus, kus sain endale uue sõbranna Nadia. Üks tüdruk minu klassist on Ukrainast ning ta on juba 5 aastat Hispaanias elanud. See selleks. Klassis on umbes 34 õpilast, aga Maria ütles, et nad kõik ei käi koolis. Selge.
Kool koosneb kahest majast, millest üks on nooremate õpilase ja teine vanemate õpilaste jaoks.
Peale kolmandat tundi oli pooletunnine vahetund, mille ajal sai oma kaasavõetud võileiba süüa. Reili mängis poistega korvpalli.
Seejärel algas matemaatika tund, kus õpetati funktsioone, piirväärtusi ja nii edasi, millest hispaania õpilased midagi aru ei saanud. Matemaatikaõpetaja ütles, et "selles koolis ei õpi keegi matemaatikat" :D.
Peale matet algas meie bioloogiale sarnane tund, mida nad kutsuvad CMC-ks. Seal räägiti evolutsioonist teemal "Türannosaurud REX ja surmakraater" (selline oli õpiku nimi, mille järgi nad ülesandeid oli lahendanud).
Viimane tund oli hispaania keel, kus oli parajasti käsil kirjanduse periood. Teemaks oli realism ja raamat "Don Quijote". Kui muidu tundus ülejäänud päev huvitav, siis viimase tunni ajal oli küll tunne, et kohe jään ma magama...
Koolipäev algas 8.30 ja lõppes 14.20, tundub pikk, aga tegelikult läheb aeg üpris kiiresti. Vahetunde iseenesest pole, ainult 5-minutilised, et jõuaks teise klassi minna. aga see-eest kestavad tunnid 50 minutit. Kool on meieomaga võrreldes nagu "veneaegne" :D - renoveerimata, uus tehnikat pole, rohelised kriiditahvlid ning vanad lauad ja toolid. Aga peamine, et õppida saab.
Koju tulles sõin makarone suure lihatükiga. KÜLL HISPAANLASED VÕIVAD PALJU SÜÜA!!!

No comments:

Post a Comment