Sunday, January 15, 2012

natuke eluolust..

Liiklus - kohutav! :D Autosid on tohutult ja kõik tänavad on lihtsalt täis pargitud. Parkimine käibki siin nii, et ükskõik kus on vaba koht, sinna võid parkida. Tühjad on ainult tunnelid ja kiirteed. Kujutage siis ise ette :)
Maju on väga väga palju, pestud riided riputatakse aknast välja ja ka vaipuklopitakse samamoodi, all kõndivatele inimestele põhimõtteliselt otse pähe. Sel hetkel, kui mina juhtusin seda nägema küll inimesi all polnud, ja ma loodan, et tegelikult ka nii ei tehta.
CASA DE BANJO
Paljudel majadel pole pesemisvõimalusi või siis paljud on ühiskasutatavate vetsudega. Selle jaoks on ehitatud Madriidi nii-öelda pesemismaja 'casadebanjo', kus saab sümboolse summa eest end pesta.
LAAT LUGEMATUTEL TÄNAVATEL
Pühapäeviti toimub Madriidis laada-taoline üritus. Tänavad on paksult inimesi ja müüjaid täis. Turistidele on see väga populaarne koht. Müüakse kõike: riideid, maske, loomi, kunsti, vanu esemeid, muusikat ja nii edasi ja nii edasi. Absoluutselt kõike!
Toit on kindlasti kallim kui Eestis, aga riided märgatavalt odavamad. Praegu on allahindluste periood ja kõik on tõeliselt odav. Eile käisime ostukeskuses ning kaupa ja valikut on palju, aga seetõttu on ka inimesed hullumas! Poodidest on nagu tsunaami üle käinud - riided on laiali, jalanõude paarid on kadunud :D Eile üritasin endale kingi osta, aga ei leidnud teist paarilist üles.. Müüjalt küsides ütles ta, et otsige, kuskil kindlasti on. Lõpuks õnneks ikka leidsime ja sain oma kingad kätte. Aga odav on siin tõesti.
Toidupoes aga see-eest ei maksa käiagi. Parem on osta kogu nädala kaup ühe korraga ära. Täna ostsime mõned puuviljad, saia, liha ja köögivilju ning arve oli natuke alla 100 euro! Väga kallis.
Internet pole ka kiita, halva ilmaga (kui päike ei paista) on nett väga aeglane.
Õhk on külm, täna oli ainult 5 kraadi ja ma pidin õues peaaegu et ära külmuma, sest arvates, et siin on soe õhk, ei võtnud ma palju soojasid riideid kaasa. Loodan ainult, et läheb soojemaks :)

No comments:

Post a Comment